Neztrácejte peníze a čas: Jak najít ideální cenu pro vaši nemovitost na první pokus

Stanovení správné tržní ceny nemovitosti je klíčovým faktorem při prodeji či pronájmu. Pokud cena není správně stanovena, může to vést k tomu, že se nemovitost neprodá, nebo se prodá za nižší cenu, než by bylo možné dosáhnout.

Při stanovení ceny nemovitosti je důležité zvážit několik faktorů.

Nemovitosti v centru velkých měst jsou obvykle dražší než ty na periferii. Pokud je nemovitost umístěna poblíž dopravních tepen, obchodů a dalších služeb, může to mít také vliv na cenu.

Starší nemovitosti, které potřebují rekonstrukci, jsou obvykle levnější než nové nemovitosti. Pokud je nemovitost v dobrém stavu a je vybavena moderním vybavením, může to zvýšit její hodnotu.

Větší nemovitosti obvykle mají vyšší cenu než menší. Záleží také na tom, zda má nemovitost zahradu, balkon, terasu nebo garáž. Tyto prvky mohou také ovlivnit cenu.

Pokud je na trhu mnoho nabídek nemovitostí, může to vést k tomu, že bude třeba snížit cenu, aby se nemovitost prodala. Naopak, pokud je poptávka vysoká a nabídka nízká, může to vést k tomu, že cena bude vyšší.

Při stanovení ceny nemovitosti je tedy důležité zvážit všechny tyto faktory. Je dobré porovnat cenu s cenami podobných nemovitostí v dané lokalitě a sledovat vývoj trhu. Pokud se cena ukáže jako příliš vysoká, je lepší ji snížit, aby se nemovitost prodala. Na druhé straně, pokud je cena příliš nízká, majitel nemovitosti by mohl ztratit zisk, který by si mohl jinak připsat.

autor: Bc. Michaela Zapletalová

Publikováno 18.4.2023 do sekce Nezařazené

Zpět na úvodní stranu

blog comments powered by Disqus